Najbolji način da pronađete dadilju ili bebisiterku

Tražite li bebisiterku?

Tražite li na pravom mestu? Da li ste brzo postali frustrirani zbog potrage? Da li vam je potraga ubrzo počela ličiti na beznadežan niz pokušaja?

Sajt siterka.com želi da Vam pomogne da pronađete odgovornu osobu od poverenja, sa preporukama. Nadamo se da će vam ovaj članak pomoći i ukazati o čemu treba voditi računa prilikom odabira dadilje ili bebisiterke.

Saveti će vam pomoći u potrazi, vođenju razgovora sa kandidatima i omogućiti vam da se osećate opušteno kada ostavite svoje dete ili decu sa siterkom. Kada pronađete odgovarajuću osobu moćićete da odete na posao, izađete i opustite se jer ćete biti sigurni da ste angažovali pravu osobu koja će čuvati vaše dete onako kako biste ga vi čuvali.

1. Iskoristite prednosti interneta. Potražite bebisiter agencije koje vrše testiranje i proveru kandidata i imaju siterke sa preporukama i prethodnim iskustvom koje su ocenili drugi roditelji.

2. Objavite oglas na sajtu i budite veoma precizni kakvu uslugu očekujete.

3. Pozovite na dva ili više razgovora siterke koje po vašem mišljenu mogu da odgovore vašim zahtevima, pre nego se odlučite da nekima od njih ponudite probni dan ili probni period.

4. Postavite neka pitanja na prvom i drugom razgovoru kako biste uporedili odgovore i pokušali da procenite da li je osoba iskrena u svojim odgovorima.

5. Uzmite email adresu osobe koju planirate da eventualno angažujete. Proverite njene socijalne profile na internetu, ovo vam može pomoći da procenite kakva je osoba privatno i šta radi u slobodno vreme. Ukoliko osoba studira ili se bavi nekim drugim aktivnosti uverite se da se njene obaveze uklapaju u vaše planove i potrebe.

6. Budite iskreni i realistični kada razgovarate o tome šta tačno očekujete od dadilje ili bebisiterke.

7. Informišite se o tome koliko je realna satnica bebisiterki u vašem gradu, delu grada i ponudite pravičnu nadoknadu za usluge koje očekujete od siterke.

Kada ove savete primenite u praksi sigurno ćete lakše pronaći siterku, a sprovođenje ovih sedam saveta bi trebao da vam osigura da ćete pronaći siterku koja može odgovoriti vašim zahtevima i očekivanjima. Pronalaženje prave siterke će zahtevati neko vreme, nemojte se obeshrabriti ako siterka koju prvu pozovete na razgovor ne odgovara vašim očekivanjima.

Zato nemojte žuriti pri izboru i ne angažujte nekoga sa kim niste impresionirani prilikom svakog razgovora. Ovo je odluka koju morate doneti ne samo na osnovu procene sposobnosti i osobenosti potencijalnog kandidata, već i na osnovu vaše intuicije i odabira srca.

Naravno, nemojte zaboraviti da se siterka treba dopasti i vašem detetu, pa prilikom susreta i probnog dana (perioda) posebnu pažnju obratite na to kako vaše dete reaguje na novu siterku.