Najbolji način da pronađete dadilju ili bebisiterku

Kako odabrati pravu?

Siterka.com će vam pomoći da kroz 4 jednostavna koraka napravite pravi odabir, jednostavno kao 1-2-3-4!

Kako odabrati 'pravu' siterku?

Mi znamo koliko je važan pravilan odabir siterke za vaše klince i klinceze. Obzirom da ćete nekome, budućoj siterki, otvoriti vrata vaše kuće, "pustiti" tu osobu u svoje živote, da se brine o vašoj deci, želećete da ne napravite propust u procesu odabira - koga ćete zaposliti kao dadilju ili bebisiterku vašeg deteta ili dece.
Da bi vam pomogli da se tako nešto ne desi i da napravite pravi odabir provešćemo vas, korak po korak, kroz ono što smatramo najboljim načinom angažovanja siterke.

Registrujte se na sajtu siterka.com i objavite oglas

Iako ste uvek dobro došli na sajt i u mogućnosti ste da pretražujete bazu siterki na sajtu, jednostavniji način je da objavite oglas i čekate da bebisiterke kontaktiraju vas.
Uredništvo sajta pregleda sve prijave siterki pre nego što aktivira njihove naloge. Od siterki tražimo da poštuju određene procedure i pravila profesionalnog ponašanja te na ovaj način vršimo prvi odabir. Samo one za koje smatramo da ispunjavaju uslove ohrabrujemo da se javljaju na oglase.

Napravite listu najboljih 10

Kako bi kontrolisali čitav proces odabira, predlažemo vam da odaberete najviše 10 siterki koje najbolje odgovaraju vašim zahtevima na osnovu onoga što ste saznali o njima kada su se prijavile za posao. Kako bi stekli što preciznije utiske o potencijalnim kandidatima posetite njihove profile na sajtu, kako bi imali što više informacija o iskustvu, vrsti iskustva, kvalifikacijama i slično.

Korak prvi: Proverite siterkine kritike korisnika sajta i eventualno kvaliteta pružene usluge ako siterka ima iste

Da li stvarno imate vremena da zakažete razgovor sa svih 10 siterki? Verovatno ne. Zato ćete poželeti da listu potencijalnih kandidata smanjite na najboljih 5. Korak prvi u procesu odabira je da pročitate komentare/kritike drugih roditelja koji su oni napisali na profil stranici siterke. Njihovi komentari bi trebali umnogome da vam pomognu pri odabiru i donošenju odluke koje siterke zaslužuju da se nađu na vašoj listi "Najboljih 5".

Korak drugi: Pregledajte da li siterka ima urađene dodatne provere, kao što su ocena agencije nakon testiranja i razgovora (potvrdu o nekažnjavanju...)

Na sajtu proverite da li siterke koje ste uvrstili u uži izbor imaju urađene provere kao što su potvrda o nekažnjavanju, ili postoje rezultati testiranja ukoliko su siterke prethodno prolazile kroz trijažu neke agencije i slično.

Korak treći: Razgovor sa kandidatom (uživo)

Naoružani listom pitanja, pitajte kandidata pitanja za koja smatrate da su najvažnija u procesu odlučivanja, koji od kandidata je idealan za posao dadilje ili bebisiterke. Neka razgovor sa budućom sitekom bude važan za čitavu porodicu, uključite u razgovor i vaše dete ili decu, uključite i supružnika ili nekog od članova uže porodice ili prijatelja.
Posmatrajte kako deca reaguju na svakog od potencijalnih kandidata i na koji način kandidati i dete, ili deca, uspostavljaju komunikaciju.
Ako bebisiterka nije u stanju da se nosi sa decom tokom razgovora, neće to biti u stanju ni kada je zaposlite i odete iz kuće.

Korak četvrti: Proverite reference

Do sada verovatno imate svoje "Najbolje 3" siterke. Vreme je da proverite reference za svakog od najbolja 3 kandidata. Siterka sa iskustvom trebala bi imati barem jednu referencu na svojoj listi referenci. Pozovite telefonom ili pošaljite mail kako biste proverili verodostojnost i postavili još neka pitanja na koja tražite odgovor. Pogledajte listu pitanja koju vam predlažemo ili još bolje napravite svoju listu pitanja i postavite ih u mailu ili tokom telefonskog razgovora.